Verzorging van Delizz

Met aardbei Delizz® kan je op een gemakkelijke manier thuis aardbeien kweken. Bij aankoop zitten de eerste rode aardbeien al in je Delizz® plant. Met een paar tips kun je zelf zorgen voor je eigen, lekkere Delizz® aardbeien.

Zeven tips om de lekkerste aardbeien van je Delizz® plant te oogsten:

1. Zet je Delizz® plant vooral in de zon op de vensterbank en later buiten ook in de zon.

2. Geef je Delizz® plant minimaal één keer per dag water; de pot van Delizz® heeft een handige schotel om te voorkomen dat het water overloopt. Zeker één keer per week is het nodig om plantenvoeding met het water mee te geven.

3. Je Delizz® plant mag nooit slap gaan! Dit betekent dat je Delizz® flinke dorst heeft gekregen en dus geen lekkere aardbeien kan geven. In geval van nood, is het handig om de wortelkluit van je Delizz® plant in water te dompelen zodat de grond opnieuw goed nat wordt.

4. Wanneer de aardbei trossen van je Delizz® gaan zakken, zorg er dan voor dat ze goed op de vensterbank kunnen steunen en voorkom dat de trossteel gaat 'knikken'. Zo houd je de sapstroom naar je aardbeien goed op gang. Als een trossteel toch gaat 'knikken', zal de kleur van je aardbeien dof worden en de smaak zal bitter zijn.

5. Na vier weken op de vensterbank zullen de meeste aardbeien wel afgeoogst zijn en het wordt tijd om je Delizz® plant naar buiten te brengen. Het is nu ook handig om je Delizz® in een grotere pot over te zetten of direct in de tuin te planten. Zo kun je nog het hele seizoen genieten van heerlijke Delizz® aardbeien, die weer aan je plant gaan groeien.

6. Als je Delizz® plant buiten staat, pas op voor ongenode gasten. Slakken houden van aardbeien, maar gelukkig ook van bier. Slakken kun je dus goed bestrijden door een potje met verdund bier in te graven in de grond. Vogels kun je weg houden van je heerlijke Delizz® aardbeien door een net over je plant te spannen

7. Je Delizz® aardbeien zijn optimaal van smaak als je ze goed rood laat worden en regelmatig oogst; minimaal twee keer per week oogsten, geeft het beste resultaat.

Nu aan de slag met je Delizz®! 

Dat wordt genieten!


Fleuro Star

Holland Strawberry House

recepten