Gezondheid Aardbei


Wie houdt er niet van aardbeien? Dit populaire zachtfruit heeft terecht de bijnaam zomerkoninkje. In de zomermaanden zijn Nederlandse aardbeien volop verkrijgbaar. Ze hebben een heerlijke zoete smaak. Aardbeien zijn prima te combineren met ander zachtfruit zoals bessen, bramen en frambozen.

 Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en dat kan helpen jouw weerstand op peil te houden (goed voor het haar, huid en natuurlijk handig als je verkouden bent). Bovendien werkt vitamine C als anti-oxydant en helpt het bijvoorbeeld bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam te neutraliseren. Aardbeien zijn ook een bron van foliumzuur en dat is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen.

Tot slot bevatten aardbeien één van de belangrijkste actieve stoffen, het ellaginezuur. Zijn eigenschappen worden gebruikt voor therapieën. Het zou een zeer belangrijke rol spelen bij de preventie van huid-, long- en slokdarmkanker. Met zijn antioxiderende eigenschappen is het een uitgelezen ingrediënt voor cosmetica, in het bijzonder voor producten voor de huid.

Fleuro Star

Holland Strawberry House

recepten